Φράνκ

May 28th, 2005

Ο Φράνκ πάσχει από μια αρκετά σπάνια ασθένεια: είναι σχετικά ευφυής. Όχι έτσι όπως εννοούμε συνήθως το «ευφυής», για παράδειγμα δεν είναι αυτό που αποκαλούμε «διανοούμενος», η περίπτωσή του είναι πολύ πιο ενοχλητική. Αναρωτιέται μονίμως για τα πάντα. Θα ήθελε να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Απεχθάνεται τις επιταγές της μόδας, την καταναλωτική κοινωνία, την ετοιματζίδικη σκέψη και συνεπώς, είναι πολύ δυστυχισμένος. Κάνει λοιπόν διάφορες προσπάθειες να γλιτώσει από αυτή τη μοίρα. Καταρχάς, δοκιμάζει να γίνει αλκοολικός. Αλίμονο, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο!

Παρά την καλή του θέληση και τη βοήθεια ενός έμπειρου διδασκάλου, του Μάη, ο Φράνκ θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα πως είναι εντελώς ατάλαντος σ’ αυτόν τον τομέα. Θα πειραματιστεί λοιπόν σε κάτι άλλο, στην αυτοκτονία. Αλλά εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Το ποσοστό επιτυχίας δεν φτάνει καλά καλά μήτε το μέσο όρο. Τότε λοιπόν ο Φράνκ σκέφτεται τη λύση της λοβοτομής.

Ένας φίλος του, ο Σωτήρης γιατρός στο Γεννηματά, τον αποτρέπει από αυτή την εγχείρηση και τον πείθει να πάρει το Ευτυχοζάκ, ένα καινούριο χάπι που σε κάνει βλάκα. Και ω του θαύματος! Επιτέλους, ο Φράνκ εξομοιώνεται με το πλήθος. Γίνεται ένας γνήσιος κόπανος: βλέπει ριάλιτι στην τηλεόραση, κολλάει στους τοίχους φωτογραφίες του Παπακαλιάτη και της Καλομοίρας, τρώει στα Goody’s και καταλήγει, πολύ λογικά, υπάλληλος σε Α.Τ.Τ.Ε. εταιρεία.

Entry Filed under: Προσωπικά,Αναμνήσεις,Άντε γαμήσου

Πες και εσύ μιά τσαχπινιά

Απαραίτητο

Απαραίτητο, (κρυφο)

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Ψάξε:

Πρόσφατα Γραπτά

Κατηγορίες

Αρχείο

Syndication

Powered By

  • WordPress
  • page counter
  • eXTReMe Tracker