πέντε λεπτάκια ακόμα

October 27th, 2008

Από μικρό με ενθουσίαζε οτιδήποτε είχε να κάνει με τα όνειρα. Ανέκαθεν έβρισκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στην ελαστικότητα του ονειρικού χρόνου σε σύγκριση με τον πραγματικό. Ένα από τα κλασσικότερα μου πειράματα που επαναλάμβανα με χειρουργική ακρίβεια μέχρι και πριν από λίγο καιρό, ξεκίνησε για πρώτη φορά όταν ακόμα πήγαινα στο δημοτικό και το ξυπνητήρι μου χτύπαγε στις 08:10. Σε πρώτο χρόνο, έβαζα μπροστά την διαδικασία “πέντε λεπτάκια ακόμα”, έκλεινα τα μάτια μου και άλλαζα πλευρό. Μέσα σε αυτά τα πέντε λεπτά που με ξανάπαιρνε ο ύπνος, προσπαθούσα να ονειρευτώ πως είχα ήδη σηκωθεί, έπλυνα τα δόντια και τα μούτρα μου, είχα ντυθεί και περπατούσα στο δρόμο προς στο σχολείο. Λίγο πριν φτάσω στην είσοδο της τεράστιας αυλής, άνοιγα τα μάτια μου και συνειδητοποιούσα ότι όλα αυτά δεν έχουν συμβεί, ακόμα, πως έχω αργήσει πολύ και συνεπώς θα χρειαστεί να τα ξανακάνω ταχύτατα και σαφώς πολύ πιο πραγματικά.

Προσπαθούσα απεγνωσμένα σαν παιδί να βρω την χρυσή εξίσωση που θα συνέδεε τον πραγματικό χρόνο με αυτόν των ονείρων για να μπορέσω να συνδυάσω τα ονειρικά μου γεγονότα με την πραγματικότητα, κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο για χουζούρεμα. Φυσικά το παραπάνω δεν το γνώριζε κανείς πέραν του Μάξιμου, τον μόνο που εμπιστευόμουν αρκετά, γνωρίζοντας εκ του ασφαλούς πως δε θα θεωρούσε ότι είχα χαμένη την παρτίδα στην στρατηγική της σκακιέρας της παιδικής μου φαντασίας.

Αρκετά χρόνια αργότερα, κατά την διάρκεια μιας μεγάλης συζήτησης μετά βέσπα-βόλτας, η συνοδός μου, και δίχως να κατευθύνω την κουβέντα στο ελάχιστο, μου ανέφερε σχεδόν επί λέξει αυτά που σκεφτόμουν μικρός. Μου εκμυστηρεύτηκε κάθε λεπτομέρεια, λέγοντας μου πως το ζήτημα την απασχολούσε χρόνια τώρα, πιστεύοντας ότι αν τα έλεγε σε κάποιον άλλο, σύντομα θα την κοιτούσαν όλοι περίεργα.

Συγκλονισμένος, τότε, είχα στιγμιαία εφεύρει το “πλατωνικό τσιμπούκι”.

…to be continued…

original by Κωστάκης Αναν

Entry Filed under: Κάπου σε ξέρω,Προσωπικά,Αναμνήσεις,Αποκαλύψεις

Πες και εσύ μιά τσαχπινιά

Απαραίτητο

Απαραίτητο, (κρυφο)

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Ψάξε:

Πρόσφατα Γραπτά

Κατηγορίες

Αρχείο

Syndication

Powered By

  • WordPress
  • page counter
  • eXTReMe Tracker